Hva er ?

Mange bruker forskjellige ord og uttrykk om data-ting uten at de egentlig vet hva det er. Jeg vil prøve å komme med korte forklaringer på endel ting som handler om data, å hva de tingene gjør. Mye av dette vil, hvis man går litt i dybden på det, inneholde endel tung mattematikk, men jeg ser ikke noen grunn å gå så veldig dypt inn i tingene, bare forklare hvordan de virker og hvorfor de er der.

Alt har en logisk forklaring, men ikke bestanding man klarer å skjønne alt før man ser sammenhengen…..

Prosessoren

Grafikkprosessoren/Grafikkortet

BIOS

UEFI

DNS

Filsystem

Formattering

GPT

Harddisken

Internett

IP-adresse

Kernel

Linux

RAM

MBR

Metadata

PXE boot

RAID

RUTER

Server

Tynnklient

Deployment server

FTP

MAC adresse

DHCP

32 eller 64bit?

Infokapsler/Cookies