RAM

Ram, eller Random Access Memory kommer i mange former og varianter.  men i hovedsak er det dette maskinen bruker for å kunne jobbe. Alt som skjer i CPU, må gjennom RAMmen. Det er her den lagrer alle åpne programmer. Det samme må all inn og utdata.

I tillegg til RAM, bruker maskinen noe som kalles swapping, eller virtuelt minne. Dvs, at den dataen de ikke trenger der og da, lagres på harddisken i pagefile.sys-fila. I Linux lagres dette i en egen partisjon, som heter swap. Dette er data fra åpne program, men som ikke brukes der og da. Swapping brukes også når maskinen får for lite minne å jobbe med, men da merker man at maskinen blir tregere.

Det finnes også to forskjellige hovedtyper RAM, bufret og ubufret RAM. Den bufrede RAMmen brukes hovedsaklig i servere, mens det vi bruker i en vanlig PC er ubufret RAM. Forskjellen ligger i hvordan  disse er bygd opp.

Bufret minne har flere, men mindre chip på kortet. Disse fungerer på en måte som en buffer, som lagrer informasjonen mnes den venter på å komme videre. Dette gjør den mere stabil, og pålitelig. Denne brukes sort sett kun i servere, og er betraktlig dyerer enn avnlig RAM.

Legg inn en kommentar