FEIL PÅ HARDDISK

Her er en disk med en ripe som går rundt disken. Dette kom av et lesehode som hadde løsnet og kilt seg fast mellom armen og disken. Denne disken var det ikke mulig å redde noe fra, da den ødela det som heter Service area, den delen av disken som ikke vises for brukeren, me ninneholder systemfilene disken bruker.

En ting jeg ikke kan få sagt ofte nok: mistenker man feil på en harddisk IKKE BRUK DEN!!!. Den vil da kunne generere mere feil, den feilen som kanskje er der kan bli større, man kan risikere å miste data. Å IKKE prøv for mye selv!! Det er samme som over: man riskerer å ødelegge mere, og i verste fall miste data. Data som ikke går å gjenopprette. Det er første bud. Lever disken til diskdoktoren, denne vet hvordan disken skal behandles.

Å for all del, ikke se for mye på videoene på youyube. Mye rart der ute. Det ligger bl.a. en video hvor det anbefales å putte disken i fryseren hvis hodet har låst seg. IKKE gjør det. Det vil ikke virke, du vil mest sannsynlig ødelegge.

Nok om det. Her er noen symptomer man skal ta alvorlig:

  • Klikkelyder
  • Disken blir ikke registrert i windows
  • Disken spinner ikke opp/starter ikke
  • Generellt ulyder
  • Skarpelyder
  • Lista er lang, men hvis disken oppfører seg annerledes enn den bruker

Felles for feilene er at disken ikke virker. Det kan være en kurant sak å hente ut filene, ofte er det bare filtabellen som forsvinner, da kan man bruke enkle program for å hente ut. Men så er det de større feilene. Disse kanman ikke reparere med vanlig prpogramvare man finner på nett. Jeg bruker noe som heter PC3000, et system hvor disken kobles til et eget kort, som igjen kommuniserer med spesialprogramvare med disken. Dette systemet kan også kommunisere helt på basis-nivå med disken, med kommandoer. Litt som man av og til må gjøre med windows…Deter også mulig å redigere f.eks ROM, og systemfilene som styrer disken. Men nå er vi på et ganske avansert nivå, skal ikke ta det her.

Men det viktigste er at man tar kontakt med en diskdoktor. Ta gjerne kontakt med meg, enten på PM, mail eller telefon. Men som oftest må jeg ha disken her for en diagnose.

Men det aller viktigste er altså at man ikke bruker disken, og at man tar kontakt med diskdoktor.

Legg igjen en kommentar