Generell

På disse sidene her vil jeg ha mye generellt, stoff på tvers av operativsystemene.

Men en ting alle burde gjøre etter at man har installert alt, drivere, program FB-konto osv, er dette med å ta en backup, og aktivere og sette et gjenopprettingspunkt. Å ikke minst ta i bruk skyen for å lagre bilder, dokumenter etc. Det kan være litt arbeid akkurat der og da, men den dagen datamaskinen din tryner, vil du være glad for at du fulgte rådene om disse to tingene.

En av grunnene til at jeg absolutt anbefaler dette, er at man sparer seg ufattelig mye tid, ergrelse frustasjon og generellt masse unødvendig arbeid med å først feilsøke i mange tilmer, kanskje man får en kompis over, eller googler feilmeldinger til man blir både gul, grønn, blå og rød, før man til slutt finner ut at en reinstall er tingen allikevel. Det er nå disse tingene med gjennoppretting og backup kommer inn i bildet: To av de funksjonene i recovery-menyen i windows, dette gjelder alle versjonene vil lete etter disse to tingene. En anne ting er gjenopprettingspunkt. Når den er aktivert, vil maskinen selv lage disse punktene hver gang noe nytt installeres. Men dette avhenger også litt av hvor mye plass man gir til dette. Det er også beskrevet her.

Ellers vil det komme flere ting her etterhvert, ser at jeg kommer mest sannsynlig aldri til å bli ferdig med dette, det er så mye å skrive om  🙂

Aktivere gjenopprettingspunkt

Backup

Bruke sfc for å reparere systemfeil på maksinen

Rydde på harddisken

Justere hibernatefilen

Justere vekselfila

Hva skjer under oppstart

Lage oppstartbar USB med rufus

Tips på veien

Ting å ha i bakhodet

Feil på harddisken

Virus og malware