PXE boot

PXE

Eller PrebootExecutionEnviroment, uttales pixie ganske ofte, er en liten programsnutt som ligger i nettverkskortet for å kommunisere med en server, enten for å hente et operativsystem, eller for å få installasjonsfiler for installasjon fra en Deployemnetserver. Den fungere i korte trekk på at den leter etter noe som heter TFTP, en annen liten protokoll, som gjør at disse to tingene kan kommunisere. Når disse to har kontakt, kan man hvis man har en såklat tynnklient, en maskin uten harddisk, for å hente operativsystemet derfra, eller den brukes for å innstallere operativsystemet fra en server. Denne funksjonen er veldig hendig hvis man f.eks skal rulle ut, som det heter, operativsystem på mange PC’er. F,eks skolePC’ene får ofte operativsystemet på denne måten.