Tips på veien

TIPS & TRICKS

Hvis maskinen låser seg totalt, å ingenting ellers hjelper: Trekk ut strømkabelen, vent et minutt, plugg i å start opp. På en laptop tar man i tilleg ut batteriet eller holder inne av/På-knappen i 20-30 SEKUNDER.. Da tømmes cachen,og maskinen får starte opp igjen helt fra scratch. Ved å bruke restart.funksjonen, vil maskinen kun starte opp med siste konfigurasjonen, å denne lagres i vekselfila, å maskinen vil da bruke de innstillingene som ikke virket forrige gang på nytt. Ved å restarte med å ta strømmen, så vil ikke maskinen rekke å skrive noe dit, slik at den vil starte helt fra bunen av, å laste alle konfogureringer og innstillinger på nytt.

Blåskjerm: Når man får blåskjerm, vil det i den informasjonen man får opp på skjermen, stå en feilkode. Denne er det aller viktigste for å feilsøke hva som er galt. Uten den blir det liksom som å fiske uten fiskestang….Eller famle i blinde…Men, får man start på maskinen, vil denne infoen også stå i hendelsesloggen, eller eventvieweren som den heter på engelsk.

En ting som kan lønne seg, i tillegg til installasjonsdvd/usb er å ha liggende en oppstartbar usb/dvd med ubuntu linux, eller annen linux-versjon. Denne kan man bruke, å lettereffeilsøke f.eks harddisker, man kan hente ut data, man kan ellers sjekke om maskinen virker som den skal.

Kommer man borti plasser som selger lisenser og nøkler til fantastsike priser, er det gjerne det. Bare fantastsisk. Dette er bare lureri og svindel. Er man heldig får man en nøkkel som vil virke en stund, men ved neste installasjon vil denne være sperret

Hvis man nettop har kjøpt maskinen vil jeg anbefale å ta kontakt med butikken hvis det oppstår feil. Dette fordi det er de som har solgt den, å man har garanti. Istedefor å kanskje åpne maskinen og miste garantien.

Når det gjeløder skole-PC’er, er det ingenting brukeren kan gjøre. Bortsett fra å bruke denne da…Dette fordi den er satt opp mot skolens eget nettverk, og active directory, og den får oppdateringene derfra også.

Legg igjen en kommentar