Start test 1

Harddisk

Dette er et helt frivillig prosjekt jeg har laget, eller lager, tror nok ikke denne blir ferdig noen gang,

for å dele kunnskapene mine om data. To ting jeg ikke kan, det er spill og telefoner. Så er det sagt.

Men ellers vil jeg her lage enkle, lettforståelige how-to’s om forskjellige ting.

Jeg har fått tilbakemelding på at sida er så enkel…Vel, jeg har lyst å bruke tida på å få ut det jeg har på hjertet.

Jeg er en typisk Rema1000-fyr, det enkle er ofte det beste. 🙂 Så istedefor å lage masse fancy .css-filer

og andre script, har jeg funnet min måte 🙂

En av grunnene til at denne sida ble til, var at jeg selv har søkt rundt etter svar på mange ting. Man kan finne en million treff på enkle spørsmål, å like mange foskjellige svar og løsninger. Å den tida jeg har brukt opp gjennom årene på å sortere ut, å prøve de foskjellige løsningene, er mangfoldige timer…..Ufattelig mange timer.

Å ofte er det relativt kompliserte svar, og ufullstendige. Så det tar jeg konsekvensen av, å vil prøve å lage enkle løsniger på ting. Å prøve å forklare etter beste evne hvordan ting henger sammen.

En datamaskin er forholdsvis komplisert greie egentlig, mens en vanlig bruker ikke ser det som egentlig skjer i bakgrunnen, det som gir forståelsen av hvordan en ting fungerer. Jeg har bestandig hatt den nysgjerrigheta i meg, at jeg må finne ut, og vite hvordan ting virker og hvorfor det skjer når jeg gjør sånn, og sånn. Så med denne siden vil jeg dele mine erfaringer med dere, erfaringer jeg har opparbeidet meg gjennom noenogtyve år, siden jeg fikk min første PC en gang tidlig på 90-tallet. Jeg har i den tida tryna, ødelagt, feilkonfigurert, bantes, reinstallert, bygd, ødelagt, og egentlig gjort det man kan gjøre med en datamaskin.

Jeg har brukt stort sett alle operativsystemen Microsoft har kommet med, fra DOS, den tekstbaserte systemet, via windows 3.1 og forskjellige linux distroer (i linux-verdenene heter det distro, ikke versjon), til dagens windows.

Jeg har også lekt meg endel med litt programmering. Jeg kan det ikke, men kan noenlunde gangen i det.

Det samme med databaser. Det syns jeg er interessant, og spennende å holde på med.

Når alt dette er sagt, ser jeg at det har vært en utrolig rivende utvikling i denne bransjen. Jeg jobbet på midten av 80-tallet på en plass som hette Tromsø Datasentral, på lageret der. Å det jeg kan si er at den kapasiteten, og datakraften som fantes der, har jeg trolig i en av laptopene mine…Men det er en annen sak…:-)

Men denne siden kommer til å være under konstant oppdatering. Det vil komme nye ting hele tiden.

Trykk gjerne på kontakt over her, å gi tilbakemelding. Jeg er åpem for konstruktiv kritikk og meninger

og forslag og ønsker.

Legg inn en kommentar