Meny i sikkermodus win7

Hva gjør de forskjellige menyene i sikkermodusen?


Safe mode

Dette valget starter windows i sikkermodus. Kun med de aller mest nødvendigste driverne. Forhåpentligvis vil dette valget gjøre oss istand til å gjøre de fornadringene som trengs for å reparere feilene som gjør at maskinen ikke starter slik den skal. 

Som du ser, er det tre muligheter her:

Safe mode, er som sagt det vi har snakket om over

Safe Mode med nettverk, samme som over, men inkluderer det som trengs for å komme på nett. Kan være nødvendig hvis man må hente drivere etc.

Safe mode med kommandolinja  Kun kommandolinja, uten drivere etc til det grafiske grensesnittet. Eller windows som det også kan kalles.

Enable Boot Logging

Dette valget lager en logg mens den laster driverne. Hvis systemet ikke starter slik det skal kan du se i loggen hva som gikk galt.

Enable low-resolution video (640×480)

Denne gjør at skjermoppløsninga kommer på 640×480, og gjør refresh-rate, altså oppfriskingssyklusen lavere. Brukes hvis skjermoppllsøninga er satt til noe skjermen ikke takler.

Last Known Good Configuration (advanced)

Dette valget vil lete i registret under oppstart, for å finne det som ble lagret der sist maskinen virket som den skulle, og avsluttet på rett måte. Dette kan være grei ting å prøve først.

Denne funksjonen er ikke tilgjengelig i windows 8 eller 10.

Directory Services Restore Mode

Denne vil prøve å reparere det som heter directory service. Brukes kun mot Active Directory, eller for å si det mere folkelig: Når maskinen er i et domene, denne trenger vi ikke tenke på engang. Hvis maskinen står mot et domene, vil dette ha egne service/IT-guruer som kan dette, vi trenger ikke tenke på denne…

Debugging Mode

Denne setter igang debugging, en form for diagnose-behandling. Denne trenger vi heller ikke tenke på. For spesielt intereserte egentlig.

Disable automatic restart on system failure

Disable, eller dekativere denne hindrer maskinen fra å restarte hvis den møter motstand under oppstart, f.eks blåskjerm.

Disable Driver Signature Enforcement

Denne hindrer at drivere som ikke er signert, eller godkjent kan man heller si, av microsoft, ikke lastes. Kan være greit å ha denne prøvd før man gir opp, eller rinnger kompisen son.Start windows normally

Starter maskinen på vanlig måte.

Reboot

Starter maskinen på nytt

Legg igjen en kommentar