Lage oppstartbar minnepenn uten verktøy

Hvis man ikke har mulighet for å lage en oppstartbar USB, fordi maskinen har krasjet, og man har installasjonsfilene på en dvd, men ikke en dvd som virker, kan man gjøre dette på den gamle måten. Man trenger da en maskin til, men det har jo alle, sant?  🙂 Uansett. vi kommer oss i kommandolinja.

Det første vi gjør e rå starte diskpart, det programmet vi bruker for å tukle med partisjonene.

Åpne kommandolinja, trykk wintast nede til venstre, skriv inn CMD, når den dukker opp, høyreklikk på den og velg kjør som administartor.

Skriv inn diskpart   Det kan ta en bitteliten stund før den har åpnet, den skal lete litt igjennom partisjoner på maskinen først.

Når diskpart har åpnet, skriver vi i kommandolinja: list disk
Her har jeg altså 5 disker. De to jeg skal tenke på er disk 3 og disk 4. Disk 3 skal jeg lage oppstartbar, mens disk4 inneholder windowsfilene.

Jeg skal altså lage disk3 som oppstartbar medium. Jeg skal først formattere og partisjonere denne disken, så jeg skriver select disk 3

Å den er da nå offisielt valgt til det vi nå skal gjøre. PS: Hold tunga rett i munnen når du velger disk, eller risikerer du massive datatap…….
Vi bruker nå en kommando som heter clean, for å slette det som er på den disken.

Vi skriver create partition primary for å lage en primær partisjon.

Vi må nå velge partisjonen vi skal jobbe videre med. Vi vet at vi står enda i disk3, den vi skulle lage oppstartbar, så den er grei. Men vi skal altså inn i partisjon 1, som er den første og eneste partisjonen på denne disken.
Skriv

select partition 1

Vi må gjøre den aktiv:

Skriv active

Nå skal vi formattere partisjonen. Denne kan bittelitt tid. Akkurat nok til et toalettbesøk, eller koke mere kaffe.

Nå er vi ferdig her, så vi skriver exit for å avslutte diskpart.

Jeg skal nå navigere meg til der hvor windowsfilene er. Jeg vet at de er på stasjon G:, så jeg skriver først: G., deretter cd boot for å komme til rette mappa. Dette gjør jeg for å gjøre denne mappa som den aktive.

Nå må vi gjøre denne usb’en oppstartbar. Vi skriver:

bootsect /nt60 d:

Her må du VÆRE OBS på at du velger rett stasjon!!! Hos meg er rett stasjon jeg skal gjøre oppstartbar er stasjon d.Viktig!

Skriv inn denn ekommandoen, vær nøye på at du får stasjonsbokstavene rett. Her kopierer jeg fra stasjon G:, til stasjon E:
G: inneholder windowsfilene, å de skal kopieres til E: Hos meg.


Når den er ferdig å kopiere, er den klar til bruk.


Legg igjen en kommentar