Deployment server

Deployment Server.

Dette er en server man henter en windowsinstallasjon fra.  Hvis man har en mengde datamaskiner man skal installert samme tingene på, f.eks man har 300 skolePC’er som skal ha de samme programmene, og samme innstillingene, bruker man en deployment-server. Så slipper man å sitte å installere en og en PC med USB eller DVD.. Den mest kjente er Windows deployment Service, som finnes i serverutgavene av Windows. Man lager det såkalt image, lager en spesiell fil av de programmene og driverne man vil ha med, i tillegg til windows, og legger den inn i WDS, som det forkortes. Deretter starter man PC’en med nettverksoppstart, gjennom det som kalle PXE-boot. Denne starter da selve installasjonsprosessen. Litt avhengig av kapasiteten på nett og server, kan man gjøre dette på mange maskiner samtidig.

Man kan også bruke denne for å oppgradere, eller legge til programvare.

[gs-fb-comments]