Hibernate.sys

Det er en fil som ligger i c:/ som heter hibernate.sys. Denne er relativt stor å tar endel plass. Dette er den fila maskinen lagrer økta du er inne i før den går i hvilemodus, eller skrur av maskinen, slik at neste gang du skrur på maskinen, vil den finne tilbake akkurat det siste du holdt på med.  Men, det er et lite men her. Eller dvs, dette kan faktisk lage krøll i oppstarten hvis det du lagrer inneholder feil. Eller noe slikt.

Jeg har nevnt andre plasser at hvis maskinen starter opp i dårlig humør, så kan det å trekke ut strømmen være til stor hjelp, fordi maskinen starter da fra scratch, den vil rett og slett ikke finne noen lagret fil den kan starte med. Men denne varianten med å trekke ut strømkontakten kan i verste fall faktisk gjøre harddisken grinete, den kan faktisk låse seg hvis strømmen blir borte mens den leser eller skriver. Det skjer sjeldent men det kan skje.

Jeg har derfor en annen måte å starte maskinen på fra scractch, man fjerner hibernate.sys. Denne fila skal ikke fjernes, den er egentlig ikke mulig å fjerne, men der som andre plasser, det finnes en bakvei..:-)

Man ganske enkelt åpner en kommandolinje-vindu, man skriver cmd i søkefeltet nede til venstre, høyreklikker på ledetekst når den dukker opp øverst i den søkeruta, og velger kjør som administrator.

Når den da kommer opp skriver du følgende:  powercfg -h off og trykker enter. Da skrur systemet av denne fila, du vil også se under menyen for start og restart at det ikke er noe valg for hvilemodus..:-) Du vil også se at hibernate.sys-fila er borte  🙂

Å da er det bare å prøve å restarte  🙂

Legg igjen en kommentar