Registeret

Registeret.

Før i tiden var det mange filer som gjorde at maskinen startet opp, autoexec.bat, config.sys win.ini, og flere andre

type .ini-filer. Dette ble fra og med windows95 byttet ut med noe som heter registry, eller registeret. Det er egentlig

en database, med stort sett det meste og alt av innstillinger som er i maskinen. Dette er en av de første tingene

maskinen leter etetr under oppstart, og det siste som går og legger seg når maskinen skrus av. Man bruker et program

som heter regedit.exe for å redigere dette, hvis man trenger det. Men, vi har vansligvis ingenting her inne å gjøre,

så vi holder oss unna dette. Her kan man glatt få en ubrukelig maskin, bare ved å forandre et komma….

Man åpner det med å trykke på windowstasten, og skrive regedit, så kommer dette op:

Som du ser, det er 5 hovedkategorier. Og en drøss underkategorier. Denne er egentlig satt sammen av flere filer, eller database-lignende filer.