Fillogg

En backup er veldig nyttig og ha, spesielt hvis man har mange filer, bilder eller dokumenter og videoer man ikke kan miste. Backup er noe som ikke er så mye brukt lengre, du vet det er noe som heter at Tøffe folk tar sjelden backup, men gråter ofte….

Det er flere ting som kan skje, harddisken kan tryne, windows har en egen tendens til å klusse oppdateringer til, man kan være uheldig med virus..lista er lang, men det viktigste da er selvsagt at man har backup. Når jeg tok sertifiseringene mine ble det sagt at best practice er å lagre på flere plasser. En er p åen annen disk på maskinen. I tillegg så lagrer man både p åekstern harddisk, og ikke minst i skyen. Det siste er veldig genialt i tilfelle vannskader, brann etc. Slev bruker jeg jottacloud, de mappene jeg har definert vil laste opp i skyen hver gang det er noe som lagres i de mappene. Genialt.

Men man kan selv sette opp f.eks fillogg, og egen backup. Først åpne innstillinger, og finn det som heter Sikkerhetskopiering. Da kommer du til dette bildet.

Her aktiverer vi filloggen med og dra knappen til høyre, mot på. Da vil den ta kopi av alle forandringer som gjøres i de mappene vi definrer under flere alternativer. Da kommer vi hit:

Og nederst p åsiden:

Man kan legge til mapper, utelate undermapper, og velge hvilken stasjon man vil legge dette på. Man kan også sette tidsintervall på hvor ofte man vil det skal sjekkes.