Her er hvordan man lager en oppstartbar Ubuntu-USB...

Det aller førse vi gjør, er å hente ubuntu. Den henter vi herfra.

Vi bruker Rufus for å lage denne, den finner du her

Sånn. Da har vi det vi trenger så langt. USB'en regner jeg med du har selv...:-)

Putt inn USB i porten, å start opp rufus. Den startes ved å dobbeltklikke på fila der hvor den ble lagret under nedlasting.

Dette vinduet dukker da opp:

Merk filsystem må være fat32.

Trykk hvor det er en rød ring rundt, så får du opp hvorfra .iso-fila med ubuntu kan hentes. Se bildet under dette

Nå vet rufus hva den skal gjøre, så vi trykker ganske enkelt på start

Hvis dette dukker opp, trykk glatt og elegant på JA.

Denne kan også poppe opp, trykk OK på den.

Advarsel..Alt, absolutt alt på USB'en havner nå i det hinsidige...gone forever.....

Sånn, da fikk vi rufus satt i arbeid...

Sånn, da er den klar til bruk.

22.juli 2016 Jon Bang