Nå skal vi lage oss en USB-sak vi kan starte maskinen med, og ikke minst installere windows med.

Jeg tar utgangspunkt i at du har en .iso-fil med windows-filene på, og vet hvordan du får startet maskinen på en USB.

Dette står i manualen til hovedkortet eller maskinen.

Det aller første vi gjør er å hente rufus, hvis du ikke har den allerede, henter du den herfra

Når den er lastet ned, åpner du den ved å dobbelklikke på den fila.

Du får da opp dette vinduet:

rufus1

Ettera tdu har puttet i USB’en ser du dette:

USB er registrert helt øverst, å rufus velger selv noen innstillinger.

Det neste nå er rett og slett å legge til .iso-fila. Trykk der hvor det er ringet rundt. Du får da opp den ruta til venstre,
der kan du navigere deg frem til hvor .iso-fila er. Velg rett fil, trykk åpne, å det vinduet lukker seg.

Trykk deretter på start, da vil den lage den oppstartbare USB’en.

OBS: Alle, absolutt alle data på den USB’en blir borte. Borte vekk,hasta la vista.....

Trykk OK, å den starter.

Når den er kommet dit som det vises på neste bilde, da er den ferdig, å klar til bruk.

22.juli 2016 Jon Bang