Backup

Backup er noe av det kjedeligste man gjør. Også så bortkastet da gitt….Helt til maskinen din har hatt seg en datamaskin-influensa, og strever med å komme seg på fotene igjen. Jammen, det er jo bare å kjøre en recovery…? Joda, men den recoveryen vil lete etter de filene vi skal lage nå, så da er det greit å gjøre dette FØR maskinen får et illebefinnende, Sant? Elelr som de sier: Tøffe gutter tar sjelden backup, men de gråter ofte……

Backup er noe av det viktigste vi kan gjøre, å vi lager rutiner med en gang voi er ferdige med installasjonen.

Vi tok for oss dette med å lage gjenopprettingspunkt her, nå er det backup. Disse to tingene vil du finne igjen når du starter maskinen, enten i sikkermodus, eller ved hjelp av en oppstartbar win-USB. Va laget forøvrig en win7 og en win10

Men nok om det, la oss jobbe litt. Åpne søkeruta, du vet, win+r-tastene. Skriv Sikkerhetskopi. Vi velger den som heter Sikkerhetskopi, og gjenoprett(windows7)

Vi kommer hit, og velger på venstresiden der, den som heter Opprett en systemavbilding.

Vi kommer da hit. Her velger vi hvor vi skal lagre backupen. Enten på en annen harddisk, vi kan legge den på en USB, DVD-plate eller til og med på en nettverksstasjon. Men ta det med ro, den kan hentes derfra i gjenopprettinga også, så det går greit.

Her velger vi HVA vi skal lagre. Som oftest er dette forhåndsvalgt. Men vi kan legge til eller ta bort mapper og filer. Men jeg bruker default innstilling her.

Bekreft at det er rette valg du har gjort, og trykk start sikkerhetskopiering

Den jobber og jobber…..Litt avhengig av hva og hvor mye etc, så kan dette ta bittelitt tid. Iallefall en kaffekopp, kanskje 2. Er det eksremt mye, rekker man en gressklipp også.

Men når den er ferdig får vi dette valget: Om vi vil lage en gjenopprettingsplate. Da er det DVD de tenker på her. ja elelr nei, her er iallefall selve sikkerhetskopieringa ferdig.